De tweeling wordt 4: aftelblokken en kronen

“Ik wil dit jaar iets speciaals doen voor de verjaardag van de kinderen,'” zei ik twee weken geleden tegen mijn man. Ik zeg dat namelijk elk jaar. Zo eindig ik elk jaar met een halfbakken poging om iets speciaals te doen, wat in werkelijkheid gewoon twee keer niks is.

Al is het wel gebeterd.

Toen de tweeling 2 werd, kwamen ze te laat aan op daycare omdat ik vergeten was een kroon te maken. En dat is toch eigenlijk wel the bare minimum. Ik had wel regenboogcupcakes met regenboog sprinkles. En een snel in elkaar geflanste kroon dus.

Regenboog cupcakes. http://deoranjekamer.me
De regenboog cupcakes met sprinkles

Vorig jaar maakte ik voor Annabel een jurk (Anna-Lotte-paspel-Louise uit Stof Voor Durf-Het-Zelvers2) en voor Kobe een raglan met korte mouwen (patroon uit een oude Ottobre). Daar had ik dan tot een kot in de nacht aan zitten doornaaien waardoor er geen taart was. Die zijn we in de loop van de namiddag gaan halen bij een soort van exclusieve bakker. Kostte een half fortuin en ze vonden hem niet lekker. Altijd iets met die kinderen.

Verjaardagstaart http://deoranjekamer.me

Meisjesjurk Anna-Lotte-paspel-Louise uit Stof Voor Durf-Het-Zelvers 2 http://deoranjekamer.me
Patteekes met hun cadeau van vorig jaar

Dit jaar heb ik het anders aangepakt.

De aftelblokken werden weer van onder het stof gehaald. Zo bleef ook in mijn hoofd helder hoeveel (zeg maar weinig) tijd ik nog had om iets leuks te bedenken. De kids vinden het altijd heel plezant om om beurten de blokken om te mogen draaien en zo elke dag dichterbij te komen bij De Grote Dag Dat ze Vier Jaar Worden.

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

We spraken af dat ik cupcakes zou bakken voor Annabel en koekjes voor Kobe. Ik post binnenkort de recepten. Met dank aan de Cricut maakte ik ook een leuke kroon. Kon nog beter, maar ahum, tijd enzo. Kobe koos dino- en ballonnenpapier voor zijn kroon, waarop ik een auto, een ster en een dino plakte.

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.meMaak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.meMaak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

Annabel wou bloemen- en ballonnenpapier met daarop een ballerina, flamingo en twee vlinders. De flamingo is er uiteindelijk niet op geraakt want ik heb me loeihard verbrand aan de hot glue gun toen ik die vast wou kleven. Hurt like a b*tch. Vier dagen later staan er nog altijd twee dikke blaren op mijn linkerwijsvinger.

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.meMaak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

Maaaaaar… dankzij het feit dat ik met een hot glue gun had gewerkt, kon ik de vlinders met hun vleugels wel mooi los van het papier laten komen. Vond ik mooi. Ik nam er speciaal een foto van. Ik blijf er naar kijken.

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

En ballonnen – veel ballonnen.

We verspreidden ze over de tafel en de grond. Moesten ze zich eerst een weg banen door de ballonnen. Dat deden ze waarschijnlijk ook, maar ze waren zo pumped om hun verjaardag te vieren dat ze al om 5u beneden stonden. Dat is echt veel te vroeg voor mij. Tegen dat ik beneden kwam met mijn haar nog in de war, lagen de ballonnen al overal in huis.

Op enkele ballonnen, en ook op de pakjes, plakte ik met een hot glue gun een plastic dino of vlinder. Vonden ze wel heel speciaal!

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

Die kronen waren een ongelooflijk schot in de roos! Naar iedereen die ze onderweg naar school tegenkwamen, riepen ze: “It’s my birthday. I’m turning four today!” Ah ja, want die koters spreken Engels. Zelfs naar de man die het verkeer stond te regelen. Zelfs naar ouders van kinderen die ze helemaal niet kennen. En altijd met vier vingers erbij. Heerlijk.

Aftelblokken zelf maken?

Ik gebruikte een Cricut plotter (een super accurate snijmachine), maar je kan dit ook gewoon met een goed mesje doen.

Benodigdheden

Papier in leuke kleuren en patronen

Afbeeldingen

Lijm – een gewone lijmstift of kleuterlijm, eventueel hot glue gun

1. Snij de vorm van de blokken uit

Hieronder vind je de vorm die je nodig hebt om één blok te maken. Als je op de afbeeling klikt, kom je op Dropbox waar je de afbeelding kan downloaden. Hij past op een A4 en dan is je blokje ongeveer 5,7cm hoog. Wil je het groter, dan heb je groter papier nodig en moet je de afbeelding wat vergroten.

Wie een Cricut en een scoring tool heeft, kan nog score lines toevoegen in Design Space. (Hier lees je hoe dat moet.) Heb je die niet, dan kan je makkelijk met een lat alle lijntjes plooien.

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

Afhankelijk van hoe lang op voorhand je wil beginnen aftellen heb je één of meerdere blokken nodig. Ik wil maximaal vier weken op voorhand beginnen aftellen. Ik heb dus drie blokken gemaakt. Zie verder bij versieren hoe dat gaat.

2. Plooien en plakken

Wanneer je kubus uitgeknipt is, kan je op de lijntjes beginnen plooien. Op elk stuk met schuine zijden moet lijm komen. Plooien en plakken maar! Nu is je kubus klaar.

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

3. Versieren

Voor de versiering kan je alle kanten op. Je kan stempelen, verven, erop tekenen met stiften, of – zoals ik – de Cricut aan het werk zetten en leuke vormen uitsnijden en plakken.

Zoals ik al zei, wil ik maximaal vier weken op voorhand beginnen aftellen. Dat zijn 28 dagen. Ik maakte dus drie blokken: eentje met de cijfers 0-4 en één afbeelding. De tweede met de cijfers 5-9 en één afbeelding. Voor de tientallen maakte ik nog een derde blokje met de cijfers 1 en 2 en vier leuke afbeeldingen. Vonden de kids heel leuk. En ik word daar ook vrolijk van moet ik toegeven.

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

Op dropbox vind je enkele afbeeldingen die je kan gebruiken om je blokken te versieren. Ik heb er ook alle cijfers gezet. Als je geen Cricut hebt, is het het makkelijkst om de verschillende afbeeldingen in een PowerPoint of Word bestand te plakken en zo samen op één blad te plakken. Je kan dan ook de afmetingen van elke afbeelding goed in het oog houden.

Maak je eigen kleurrijke blokken om af te tellen naar een speciale gebeurtenis. Met afbeeldingen om meteen te gebruiken. http://deoranjekamer.me

Veel plezier! Post je creaties op instagram met #deoranjekamer.

Vragen? Opmerkingen? Geef maar door in een reactie onderaan de pagina of neem contact met mij op via het contactformulier.


Een reactie op “De tweeling wordt 4: aftelblokken en kronen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s