Terug van weggeweest

Het is hier al veel te lang veel te stil geweest. Ik heb daar een geweldig excuus voor: een heeeeeeeeeeeeele lange zomervakantie en drie kids in huis. En twee verhuizingen. Twéé. Zucht. Daarover later meer.

Tijd om plezier te maken was er natuurlijk wel.

In de Provence bijvoorbeeld. Piet en ik knepen er met z’n tweetjes tussenuit. Was effe hoognodig. We hadden het vooruitzicht van twee verhuizingen. We waren met een verbouwing vanop afstand bezig. Okee, niet zo ingrijpend als die van Griet en Wim, maar toch zenuwslopend. En we keken ook aan tegen een zomervakantie van twee-en-een-halve maand. Ik werd een beetje moe van het idee alleen al.

Toppunt van vakantiegevoel
Toppunt van vakantiegevoel

Er komt altijd wel wat bij kijken voor we

ons leven voor twee maanden kunnen verplaatsen naar de andere kant van de wereld. Ik probeer om voor de kinderen kleren in te pakken die (bijna) te klein zijn. En een lege valies nemen we ook altijd mee. Al ooit grootouders tegen gekomen die hun kleinkinderen maar twee maanden per jaar in de buurt hebben? Ik kan je verzekeren dat dat een stapel nieuwe kleren en speelgoed oplevert. En dat die valiezen dus al rap vol zitten.

IMG_8040

Voor mezelf pak ik kleren in voor alle weertypes en gelegenheden. Want België is België. En reservekleren voor onderweg niet vergeten! Annabel heeft nogal last van reisziekte. Ik bespaar je de details, maar ik zou gerust vijf sets reservekleren kunnen meenemen. Ik blijf speuren naar een middeltje dat echt werkt. Tips welkom.

IMG_8047
Sunset in de Provence

Deze zomer bleek ik nogal nood te hebben aan rust

en relaxatie. En ik bleek ook erg met wijn in mijn hoofd te zitten. Ons idee om naar Schotland te gaan werd  al snel opgeborgen toen ik mezelf in gedachten zag rondwandelen tussen de wijnranken en wijn proeven rechtstreeks bij de wijnboer. En dan moet je in de Provence zijn!

DSC_0109
Een huis met zicht op Crillon
DSC_0121
Buveurs, c’est nous!

Fiets met bierkrat en Mont Ventoux

We hebben daar een heerlijke week beleefd

in een prachtig huisje (dat we huurden via https://vakantiehuizenprovence.be – alles prima en in het Nederlands geregeld door Frederic en Kathelijne) met zicht op de Mont Ventoux. We namen een weekje rust. Lazen een boek. Ik ontdekte een nieuwe auteur. Hing in de hangmat. We dronken wat wijn. Aten daarbij heerlijke Franse kost (of omgekeerd). We reden de Mont Ventoux op. Met de auto gelukkig. We bezochten Avignon en gingen op bezoek bij Sylvia en Chris. Speelden petanque naast het huis.

Onze "eigen" petanquebaan
Onze “eigen” petanquebaan
Hoe de bovenstaande foto tot stand kwam, haha.
Hoe de bovenstaande foto tot stand kwam, haha.

Het klinkt nu alsof we veel gedaan hebben,

maar eigenlijk hebben we het lekker rustig gehad. Net wat we nodig hadden.

Het heerlijke huisje met zicht op Mont Ventoux en Crillon
Het heerlijke huisje met zicht op Mont Ventoux en Crillon

En we hebben genoten! Frankrijk is vlakbij en toch lijkt het mijlenver weg. Voor een keer hoefden we  niét met handen en voeten uit te leggen wat we zochten. Met dank aan vele leraren en leraressen Frans. (Al is het wel even wennen aan hun taaltje van ving en dedang in plaats van vin en dedans ) En geld wisselen hoefde ook al niet. Een topvakantie zeg ik u!

DSC_0420

Ik ben nu helemaal euforisch van de herinnering aan deze prachtige vakantie. En het is nog niet eens Throwback Thursday #tbt. Die verhuizingen en die verbouwing, dat is een ander paar mouwen. Daar hebben we het later nog eens over.

Smal straatje in Avignon
Avignon
Zicht over de daken van Avignon
Avignon
Jezus aan het kruis in Avignon
Avignon
IMG_8065
Gardon rivier aan Pont du Gard
Pootje baden voor een beter foto
Pootje baden voor een beter foto
DSC_0327
Pont du Gard

IMG_8080

 


Een reactie op “Terug van weggeweest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s